Pulled pork i slowcooker

pulled-pork

I løbet af de seneste år er pulled pork gået fra at være et ukendt niche-fænomen her i landet, som kun grill-entusiaster kendte til, til at være en sand landeplage. Selv på tankstationer serverer de nu den amerikanske BBQ-favorit.

Men har man smagt “rigtig” pulled pork, så ved man også, at det er noget helt, helt andet end tankstationens affaldskød.

Pulled pork skal nemlig tilberedes over lang tid for at få det bedste resultat, og derfor er slowcookeren også oplagt. Og så er det så meget lettere end at prøve at holde temperaturen nede i Weber-grillen over lang tid. Det går sjældent godt.

Ingredienser
Nakkesteg/nakkekam
Det er nakkestykket, du skal bruge. Det er det bedste stykke kød på grisen og har den mørhed og fedtmamorering, der skal til, før pulled pork bliver godt. Nakkefilet kan bruges til nøds.

Saltlage
225 gram salt (2 1/2 dl)
125 gram sukker (1 1/4 dl)
4 liter vand

Krydderi-blanding
3 tsk paprika
2 tsk salt
2 tsk sort peber
1 tsk cayennepeber
1 tsk hvidløgssalt
½ tsk tørret timian
1 dl honning (flydende)
½ dl vineddike (rødvin)
3 spsk olivenolie
1 løg, halveret

Evt. en mørk øl el. vand

Tilberedning
Saltlagen laves ved at vandet koges op og salt og sukker opløses i. Køles helt ned i køleskabet i en stor plastbeholder. Når lagen er kølet helt ned lægges kødet direkte ned i lagen. Her trækker den i køleskabet i ca. 12 timer. Sørg for, at hele stegen er dækket af vand. Hold den evt. nede med et fad.

Tag kødet op og tør den af med køkkenrulle.

Bland alle krydderierne i en skål. Hæld honning, olie og eddike i og rør det ud til en slags pasta.

Læg løget i bunden af slowcookeren og læg kødet ovenpå. Hæld krydderi-pastaen over kødet og prøv at dække så meget som uligt.

Sæt slowcookeren på low og lad den stå i mindst 7 helst 8-9 timer. Det er ikke en god idé at bruge high-indstillingen i kortere tid, da du ikke får samme resultat med supermørt kød, når det går stærkt. Og det er halvdelen af fornøjelsen ved pulled pork.

Der burde være nok væske i kødet og marinaden til at det ikke er et problem, men efter et par timer checker du, at alt er, som det skal være. Hvis der ikke er nok væske, så hæld en eller to dl øl eller vand ved. Du kan også bruge en god, kraftig fond.

Pulled pork er færdig, når du med bagenden af en grydeske uden problemer kan stikke hul i stegen. Herefter kan du prøve at fiske løgstykkerne op og så er det ellers bare i gang med at trække kødet fra hinanden med to gafler. Sørg for at få det blandet godt op med den lækre sauce, der er dannet i slowcookeren. Er der ikke nok, eller vil du gerne have en mere røget smag, så kan du tilføje noget BBQ-sauce, eller du kan prøve med flydende røg (liquid smoke), hvis du har sådan noget stående.

Serveres traditionelt med coleslaw og corn bread, og ofte i helt almindelige burgerboller.