Mexicansk kylling i slowcooker / salsa-kylling

salsa-kylling-bred

Salsa-kylling er uden tvivl den mest populære slowcooker-ret – og det med god grund. Det er utrolig let, utrolig billigt og ikke mindst utrolig velsmagende. Og praktisk talt umuligt ikke at få et godt resultat ud af. Og så kan det bruges til mange forskellige retter.

Ingredienser

  • Kyllingebryster – mindst tre stk.
  • Et stort glas salsa – styrke efter ønske
  • Et brev taco-krydderi fra den mexicanske hylde i supermarkedet
  • Evt. lidt vand eller en dåse flåede, hakkede tomater

Fremgangsmåde

Hæld kyllingebryster i slowcookeren, hæld krydderi-blanding ud over brysterne og hæld salsaen over. Hvis du bruger flere kyllingebryster, så tilføj en smule vand – eller mere salsa. Kan også strækkes med en dåse hakkede tomater.

Sæt slowcookeren på low og vend tilbage efter ca. 8 timer. Brug to gafler til at trække kødet fra hinanden og rør det rundt i salsa-sovsen.

Og det er det! Mere er der ikke i det.

Brug kyllingen i mexicanske pandekager, i taco’s, på nachos, ovenpå ris eller ikke mindst i en lækker sandwich (her kan det være en god idé at dræne kyllingen for væde først).

 

Salsa kylling
Salsa kylling

Tips og tricks

  • Du kan sagtens bruge frosne kyllingebryster. Det kan tænkes, at de lige skal have en times tid mere.
  • Du kan tilsætte ris til retten et par timer før det skal være færdigt. Så bliver risene tilberedt sammen med kyllingen.
  • Du kan tilføje grønne peber, løg, chili eller koriander. Eller hvad du nu synes er lækkert.
  • Du kan sagtens lave en stor portion og bruge det til forskellige ting i løbet af ugen. Det holder sig fint i flere dage i køleskabet.
  • Har du ikke krydderiblanding, så kan det laves ud af chilipulver, paprika, løgpulver, salt, hvidløgspulver, spidskommen, oregano, sort peber, cayennepeber.