Kylling Tikka Masala

Kylling tikka masala i slowcooker
Kylling tikka masala med ris og naan-brød

Indisk mad er populært, og mange retter er utroligt lette at lave i slowcookeren. Dog kræver de ofte lidt flere ingredienser, især fra krydderihylden.

Her har vi fat i en klassiker, Kylling Tikka Masala

Ingredienser

  • Et kg. kyllingebryster, uden ben
  • 1 stort løg, hakket fint
  • 5 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 tsk. ingefær, fint revet
  • 1 dåse tomat-puré
  • 4 dl hvid yoghurt (gerne sødmælksyoghurt)
  • 2 skefulde citronsaft
  • 4 skefulde garam masala
  • 2 skefulde spidskommen
  • 1 skefuld paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1-3 tsk cayenne peber (alt efter, hvad man ønsker af styrke)
  • 2 dl fløde
  • ½ skefuld maizena
  • salt og peber
  • Hakket koriander til pynt og basmati-ris

Fremgangsmåde
I en skål hældes løg, hvidløg, ingefær, tomatpuré, yoghurt, citronsaft, garam masala, spidskommen, paprika, salt, kanel, peber og cayennepeber sammen og blandes grundigt.

Hæld halvdelen af denne blanding i slowcookeren og læg kyllingestykkerne over. Hæld derefter resten af yoghurt-blandingen over.

Læg loget på slowcookeren og sæt den på low i ca. 8 timer (kan køres på High i 4 timer).

I en ny skål piskes fløde og maizena sammen. Hældes i slowcookeren, når den er færdig og røres forsigtigt i saucen. Læg låg på og lad slowcookeren køre i ca. 20 minutter, mens du tilbereder ris.

Serveres på ris med hakket koriander på, evt. med naan-brød og raita til.