Kylling i hvidløg/honning

Det skal du bruge:

  • 4-5 kyllingebryster
  • 1-2 dl soya-sauce*
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl honning, flydede
  • 3 fed hvidløg, presset eller fint-hakket
  • 1 tsk. fuld tørret basilikum

Sådan gør du:

Læg kyllingebrysterne i bunden af slowcookeren.

Rør soya-sauce, ketchup, honning, hvidløg og basilikum sammen i en skål og hæld det over kyllingen.

Læg låget på.

Tilslut slowcookeren til strøm og sæt den på LOW. Vent 6-8 timer.

Når tiden er gået, så kyllingen op stille og roligt. Den er meget mør. Kan evt. tilsmages med salt og peber, men pas på – soyaen burde være rigeligt med salt.

Tips:

Serveres gerne med ris og grønt. Du kan pynte med lidt sesamfrø ovenpå kyllingen.

Du kan bruge kyllingen i fx sandwiches el. lign. Så skal du bare trække kyllingekødet fra hinanden – gerne mens det ligger i saucen.

Du kan godt bruge kyllingelår til denne ret. Så skal den nok have 8 timer i hvert fald. Bryster kan klare sig med seks timer.

* Soya kan have forskelligt indhold af salte – sodium – og til denne ret er det en god idé at bruge en soya med lavt sodium-indhold. Ellers kan du reducere mængden eller fortynde det med vand, så du bruger 1 dl soya og 1 dl vand.

 

Kylling med kartofler og grønt – i en lækker honning/soya-sauce. Og så tilmed vist i en hurtig animeret gif 🙂

Posted by Slowcooker.dk on Tuesday, January 26, 2016