Italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller med masser af smag tilberedt direkte i tomatsaucen. Giver en dyb smag til såvel boller som sauce. For at fjerne overflødigt fedt og give kødbollerne en fastere struktur får de en kort tur i mikrobølgeovnen inden de kommes i tomatsaucen.

Ingredienser

Løg-blanding til såvel sauce som kødboller:
Olivenolie
2 løg, finthakket
1 ds. tomatpasta
6 fed hvidløg
1 spsk. oregano, tørret,
Salt

Tomatsauce
2½ dl rødvin
2 dåser flåede, hakkede tomater

Kødboller
Ca. 100 gram chorizo-pølse eller krydret italiensk pølse.
Ca. 50 gram mozzarella i strimler
Ca. 50 gram parmesan-ost, revet
2 æg, store
2 fed hvidløg, finthakket
500 gram hakket oksekød, 12-15 pct. fedt
3 store skefulde piskefløde
Frisk-hakket basilikum
Salt

Fremgangsmåde:

I en stor gryde/pande varmes olien op over mellemvarme. Tilføj løg, tomatpasta, hvidløg, oregano og salt. Steg det indtil det er blevet let brunet og sammenhængdende. Det varer ca. 10 minutter.

Hæld den ene halvdel i en skål, lad resten blive i gryden/panden.

Hæld vinen over den resterende halvdel af løgblandingen og kog op i ca. to minutter. Hæld de flåede tomater i gryden og rør sammen. Hæld det derefter i slowcookeren. Det skal blot være blandet sammen.

Nu skal kødbollerne laves

Start med at fjerne skindet på pølsen og hak det fint. Det kan gøres med en kniv, men det er lettere i en foodprocessor. Hæld pølse, mozzarella, parmesan, æg, hvidløg og salt op i skålen med løgblandingen. Rør det hele meget godt sammen til det bliver en ensartet masse. Tilføj kød og fløde og bland det grundigt sammen – brug gerne hænderne.

Form kødboller enten med hænderne eller med en is-ske. De skal ikke være for små. Læg kødbollerne på en tallerne uden de rører ved hinanden. Der bliver ca. 10-12 kødboller ud af denne portion. Hvis de ikke kan være på en tallerken, så brug to.

Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen og giv dem max i 4-7 minutter alt efter hvor højt din mikrobølgeovn kan nå. På tallerkenen vil der være en del fedt, som kan hældes fra inden kødbollerne hældes over i slowcookeren til tomatsaucen.

Sæt låg på og sæt slowcookeren på “low” i mindst 4-5 timer, gerne lidt mere.

Sluk for slowcookeren og lad saucen hvile i ca. 5 minutter. Herefter lægger fedtet sig på toppen af saucen og den kan let fjernes med en ske.

Rør parmesan, salt og basilikum i saucen – pas på ikke at røre for hårdt og ramme kødbollerne. Serveres klassisk med pasta og masser af parmesan ved siden af.

Tip:

Man kan komme små kugler af frisk mozzarella ind i kødbollernes midte. Det giver en fantastisk smag og struktur til kødbollerne.

Du kan lave kødbollerne og saucen aftenen før.