Hvad er en slowcooker?

slowcooker

 

Hvad er en slowcooker?

En slowcooker koger maden på lav temperatur over lang tid med låg. Temperaturen ligger i slowcookeren stabilt på mellem 73 og 93 grader alt efter indstilling. På den måde bevares smag, kraft og strukturen i såvel grøntsager som kød, og samtidig koges gryden ikke tør. Denne tilberedningsform er svær at genskabe i en traditionel gryde på et komfur, fordi al varmen her går direkte i bunden af gryden. I en slowcooker sidder varmeelementet rundt om hele indsatsen, der er lavet af tyk keramik. Det sikrer både, at varmen bliver i indsatsen og samtidig at temperaturen er stabil.

Det er nemt:

Du samler dine gryderet direkte i slowcookeren om morgenen, og sætter knappen på laveste indstilling. Når du kommer hjem fra arbejde er alt arbejdet gjort, og du skal blot lave tilbehøret og sætte slowcookeren direkte på bordet.

Det er billigt:

Med slowcookeren bliver selv billige udskæringer mørt og samtidig trækker du saft, smag og kraft ud af både kød og grøntsager uden at koge det ud. Slowcookeren bruger også langt mindre energi end en traditionel gryde.

Det er sundt:

Du kan på en let måde tilsætte store mængder grøntsager eller rodfrugter og både holde på vitaminer og fibre uden det bliver kogt ud. Samtidig får du både smag og kraft i maden uden at tilsætte store mængder fedtstoffer, ligesom saucen bliver jævnet af sig selv. Du kan også let fjerne fedt, der lægger sig pænt på overfladen, inden du serverer maden.