Confit de canard – konfiteret and i slowcooker

Den franske klassiker, confit de canard, er oplagt at tilberede i sin slowcooker. Andekødet bliver her kogt ved relativt lav, stabil temperatur i fedt, og får dermed den helt rette konsistens og smag.

Ingredienser
4-6 andelår – brug ikke bryster, men gå gerne efter kødfulde lår
1-1½ liter andefedt (eller fyld efter med neutral olie)
salt
lidt sukker
peber
timian
2 fed hvidløg
10 sorte peberkorn, let knuste

Fremgangsmåde
Først skal kødet sprænges, dvs. det skal ligge i salt- sukker- og krydderiblanding i så lang tid, at salt og smag trænger ind i kødet. Hæld rigeligt med salt, peber og timian i en skål/et fad og gnid lårene grundigt ind. Og lad det sidde på. Læg lårene i en lufttæt beholder (eller i en tætlukkende poser, hvor luften er klemt ud af. Læg det i køleskabet i mindst 12, helst 24 timer.

Efterfølgende skylles lårene i koldt vand og tørres af med køkkenrulle.

I bunden af slowcookeren lægges hvidløg og gerne et par stængler timian, hvis du bruger frisk timian. Læg lårene ovenpå og fyld op med andefedt.

Har du ikke nok andefedt, så fyld efter med neutralt-smagende olie. Lårene skal være dækket med fedt/olie. Fyld peberkornene i olien.

Læg låget på slowcookeren og sæt den på “low” i ca. 3 timer.

De færdige lår skal håndteres med varsomhed. Kødet falder meget let af benet. Når det er kølet lidt af, så Hæld såvel fedt som ben over i en stor tætsluttende plastic-beholder og sæt den i køleskabet indtil de skal spises. Du kan også hælde det på atamonskyllede patentglas, som henkoges i trykkoger eller ovn, hvis de skal holde sig længe.

Tilbered fx lårene på grill eller ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. Kan også steges på en grillpande.

Tip
Andefedt kan købes i udvalgte butikker, men kan være svært at få fat på. Irma fører det bl.a. på små glas (der koster en mindre formue). Derfor er det en god idé at gemme sit fedt fra juleanden (det kan fryses ned) eller som sagt fylde efter med neutral olie. Du kan gemme dit fedt fra gang til gang, hvis du filtrerer det ordentligt og får alle urenheder og kødsaft væk.