Bagte kartofler i slowcooker

Bagte kartofler i slowcooker
Bagte kartofler i slowcooker

Bagte kartofler fungerer fint både som en primær ret og som tilbehør. Du kan variere fyld alt efter, hvad man har lyst til og hvad det passer til. Og med en slowcooker kan man let tilberede kartoflerne, mens man laver andet i ovnen.

Risikoen for, at de får for meget er lille – kartoflerne er meget tilgivende.

Du kan lave lige så mange kartofler, som du kan få plads til i din slowcooker.

Fremgangsmåde

Vask dine kartofler grundigt. Især hvis du har tænkt dig at spise skrællen. Kartofler kommer fra jorden, og selvom de måske ser rene ud, så giv dem en ordentlig omgang med masser af vand og gerne en børste.

Pak hver kartoffel ind i sølvpapir/staniol. Inden du lukker helt, så kan du hælde en smule salt ned i pakken. Det giver skrællen en god smag. Har du ikke tænkt dig at spise skrællen, så lad bare være.

Læg kartoflerne i slowcookeren.

Tænd slowcookeren på low og giv dem ca. 6 timer. Hvis de får 7 eller 8, så gør det sjældent noget. Især hvis de er meget store. Har du ikke så lang tid, så giv dem fire timer på HIGH.

Tag kartoflerne op og pak dem ud. Serveres med fx krydret smør eller creme fraiche.